Eigenlijk ben ik al heel lang ook copywriter. Toen ik verantwoordelijk was voor Peugeot en Citroën, schreef ik regelmatig radiocommercials, teksten voor op de website en heel veel bodycopy voor de vele advertenties van die merken. En dat wil ik veel meer doen. Hieronder vind je voorbeelden van wat ik zoal geschreven heb.

Vital Orange

Vital Orange is een startup van jonge ondernemers en specialisten die op maat gemaakte vitaminepreparaten aan de man willen brengen. De vraag was, of ik hun hele verhaal kort en bondig kon formuleren. 

Jouw lichaam is uniek, en wat je ervan vraagt ook.

 

Intensief sporten, werken, studie, gezin, sociale verplichtingen en ga zo maar door. Je vraagt steeds meer van je lichaam. En er is niks mis met een intensieve levensstijl, want je haalt eruit wat er in zit. Daar voel je je goed bij.

Je probeert altijd goed en gezond te eten, maar dat lukt niet iedere dag. Je slaat eens een keer een lunch over en avondeten is zo besteld. Op zich geen probleem, want je vult gewoon aan wat je mist. Daarvoor staan de schappen vol bij de drogist. Vitaminen en mineralen in klein- en grootverpakkingen en met lage en hoge doseringen. De keuze is bijna onbeperkt.

Want baat het niet, dan schaadt het niet, toch?

 

En daar zit het 'm nou. Want als je niet precies weet wat jouw lichaam nodig heeft en je zo maar wat slikt, helpt dat niet bij je onevenwichtige voedingspatroon.

Onevenwichtige voeding verhoogt het risico op veel aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten en diabetes.

 

Het is dus van belang om er precies achter te komen welke stoffen je tekort komt. En dat kun je het beste doen door te meten. Want meten is weten.

Vanuit die gedachte is Vital Orange ontstaan.

 

Vital Orange ontwikkelde een vitaminescreening. De meting door de afname van bloed geeft inzicht in vier vitaminen (B1, B6, B12 en D(3)), twee mineralen (magnesium en calcium) en de Hb (hemoglobine)-waarde.

Hierdoor kunnen we snel vaststellen of je voldoende vitaminen en mineralen hebt. Zo weten we precies van welke stoffen je meer kan gebruiken, passend bij jouw manier van leven. En je voorkomt dat je teveel van een bepaalde stof slikt, met alle risico's van dien.

 

De resultaten van de screening gebruikt Vital Orange om een op jouw persoonlijk toegespitst vitamine- en mineralenpreparaat samen te stellen. Één tablet waar alles wat jij extra nodig hebt, in zit. Zodat je zeker weet dat wat je van je lichaam vraagt, nooit teveel wordt.

Citroën

Voor Citroën maakten Marijn Peters en ik een aantal radiocommercials. Met Jeroen van Koningsbrugge. Hieronder een selectie.

Feminist

Fileprobleem

Helderziend

Peugeot

Dat andere franse automerk. Met voice-over/acteur/mediator Ernst ter Linden. Een selectie. 

Ongeloof

Veel te veel